Home » , » Senarai kiosk grab / grabcar untuk verify doc dan inspection

Senarai kiosk grab / grabcar untuk verify doc dan inspection

Senarai kiosk grab / grabcar untuk verify doc dan inspection. Semasa dalam proses daftar sebagai pemandu grab, salah satunya ialah langkah di mana tuan kena verify dokumen tuan dan buat inspection di kiosk. Jika tuan daftar sendiri online, tuan kena bawa dokumen original ke kiosk untuk di lihat oleh staff grab di sana. Untuk inspection pula, jika kereta yang tuan gukana untuk daftar sebagai pemandu grab tahun 2007 ke 2010. Kalau kereta tahun di buat 2011 ke atas tak perlu buat inspection. Jika tuan mendaftar sebagai pemandu uber, tuan tak perlu verify dokumen dan baut inspection kerete.

Jika tuan daftar dengan alpha driver grab, tuan tak perlu ke kiosk untuk verify dokumen kerana alpha driver grab akan verify dokumen anda. Lebih mudah mendaftar dengan alpha driver grab berbanding daftar sendiri. Lagipun pun mereka boleh bantu anda untuk menggunakan app grab driver dan sebagainya.

Senarai kiosk grab / grabcar untuk verify doc dan inspection

Di bawah adalah alamat kiosk grab seluruh Malaysia ( June 2017 )







































Jumpa tak kiosk grab yang tuan cari? Kalau nak verify dokomen, bawak dokumen original iaitu ic, lesen dan cover note insuran pergi ke kioak grab, staff sana akan tengok dokumen tu. Kalau nak buat inspection kereta, bawa kereta sahaja untuk di periksa dan tuan akan dapat satu borang inspection. Borang inspection grab ni akan diperlukan masa daftar pemandu grab nanti.




Terima kasih kerana membaca Senarai kiosk grab / grabcar untuk verify doc dan inspection.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



0 komen:

Catat Ulasan

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk