Home » , » Apa itu grabcar malaysia

Apa itu grabcar malaysia

Mungkin ramai yang belum dantertanya tanya apa itu grabcar malaysia ? Tak salah kerana benda ni masih baru di kalangan sesetengah orang. Masih ramai lagi yang belum gunakan khidmat grabcar maka tak salahlah jika masih ramai mencari apa itu grabcar malaysia. Selain di Malaysia, grabcar juga da di negara asia tenggara yang lain.

Bagaimana konsep grabcar ni? OK macam ni. Jika ada kereta tahun 2007 ke atas sudah boleh jadi grabcar malaysia driver. Cara daftar pemandu grabcar di Malaysia samgat mudah, boleh daftar online sebagai pemandu grabcar ataupun boleh juga minta driver lain daftarkan. Anda boleh whatsapp ' grab ' ke 019 205 5657 untuk daftar pemandu grab malaysia percuma je malah anda tak perlu keluar dari rumah pun kerana pendaftaran anda akan di uruskan oleh mereka yang berkelayakkan. 


Apa itu grabcar malaysia


Ok, katakan sesorang telah daftar sebagai driver grabcar malaysia menggunakan kereta sendiri. Dia sekarang sudah menjadi grabcar driver. Driver grab akan download app bernama grabcar driver app. Katakan ada pula seorang penumpang yang nak pergi ke sesuatu tempat dengan menggunakan kereta grabcar. Dia kena download app grabcar untuk rider. Ada dua app yang terlibat di sini.


Apa itu grab malaysia


Dia kena minta kereta grab melalui app grab rider. Driver terdekat ( dalam lingkungan 5 km ) akan menerika signal dan accpetr signal tersebut. Driver akan pergi ambil rider menggunakan waze atau googpe maps ke alamat yang di berikan oleh rider.

Driver menghantar rider ke destinasi yang dia nak pergi dan membayara tambag. Inilah income pemandu grabcar Malaysia - tambang daripada penumpang. Selain itu, driver juga boleh dapat insentif grabcar jika layak.

saya rasa saya sudah menjawab kepada soalan apa itu grabcar Malaysia.



Terima kasih kerana membaca Apa itu grabcar malaysia.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



0 komen:

Catat Ulasan

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk