Cara Daftar Grab Food Rider Motor – Grabfood Registration

Grabfood ialah servis Grab untuk hantar makanan. Dikongsikan cara daftar grab food rider guna motosikal oleh grab food Malaysia ( grab foo...

Home » , » Daftar Pemandu Grab - Grabcar driver registration online

Daftar Pemandu Grab - Grabcar driver registration online


Daftar Pemandu Grab - Grabcar driver registration. Syarat dan dokumen register Grab seluruh Malaysia whatsapp ke 0192055657 segera. Cara mudah daftar pemandu grab sentiasa berubah. Grabcar driver registration sentiasa di buka 24 jam untuk mereka yang berminat menjana rm200 sehari sebagai pemandu grab setelah melepas syarat-syarat daftar grab dan ada dokumen-dokumen register grab seperti yang diperlukan.

Terbaru, lesen PSV di perlukan untuk daftar grab tetapi anda boleh buat psv melalui grab dengan kos yang lebih murah, lebih kurang separuh daripada buat psv di sekolah memandu seluruh negara. Kereta 2009-2016 juga layak buat grab tetapi kena melalui ujian puspakom terlebih dahulu dan kereta mesti ada alat pemadam api / fire extinguisher sebagai salah satu syarat lulus ujian puspakom. Jika anda tiada kereta yang sesuai, anda boleh buat grab dengan sewa kereta dari Grab. Selain itu, anda juga perlu buat medikal checkup dan mempunyai insuran ehailing selain daripada insuran kereta  biasa.

Cara Daftar Grab


Langkah 1

Semak syarat daftar grab:
1. Umur 21-69
2. Kereta 2009-2019
3. Warganegara Malaysia


Langkah 2

Sediakan gambar dokumen:
1. ic depan - warna
2. lesen memandu depan - warna
3. selfie
4. cover note insuran kereta
5. gerab
6. roadtax


Langkah 3

Klik link di bawah

grab driver registration

Isikan info seperti di dalam gambar di bawah

REFERRAL CODE : 7 6 0 4 1 4 0 3 5 7 8 3


daftar pemandu grab onlineLangkah 4

Isikan no PIN OTP yang di hantar ke no phone

register grab online


Langkah 5

Buka gmail dan cari email dari Grab. Klik link yang di berikan seperti di dalam gambar di bawah

daftar grab johor bahru batu pahat


Langkah 6

Isikan info dan berikan dokumen yang diminta

cara mudah daftar grabcar


Langkah 7

Tandakan mana yang berkenaan

daftar grab driver


Langkah 8

Semak gmail untuk proses seterusnya iaitu online training

grab register


Langkah 9

Klik link yang di hantar ke gmail untuk buat online training

online training grabLangkah 10

Daftar online training grab

register grabcar driver malaysia


Langkah 11

Grab akan bagi email pengesahan pendaftaran

cara mudah daftar grabcar


Langkah 12

langkah ini sangat PENTING! Grab sms/email anda untuk proses seterusnya. Anda kena sentiasa semak sms/gmail daripada Grab HQ. Anda kena ikut arahan di dalam sms/email untuk langkah seterusnya, jika tidak pendaftaran Grab anda akan pending di sini.

Jika anda tidak menerima sms/email dari Grab selepas 3 hari, anda boleh semak status permohonan dengan menelefon 1300 80 6688


Langkah 13

Jika anda belum ada psv, grab akan bagi link untuk anda daftar kelas psv bersama grab. Link akan di hantar ke sms/email yang di daftarkan dengan Grab.

Sementara itu, anda kena dapatkan:

Jika dinasihatkan memakai baju Grab semasa memandu ehailing ( pilihan )

Langkah 14

Untuk terus berhubung dengan kami, anda di nasihati untuk like page fb daftar pemandu grab dan join group whatsapp driver grabNext, kena buat apa?


Setelah anda isi dan berikan dokumen online, anda kena siapkan online training dan kena buat lesen psv. Info daripada hq grab akan di hantar melalui sms/email gmail anda. Jadi anda ke aler dengan notis dari Grab. Sekiranya anda ada masalah, anda boleh call khidmat pelanggan grab 24 jam di 1300 80 6688.Terima kasih kerana membaca Daftar Pemandu Grab - Grabcar driver registration online.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan2 komen:

  1. Slm admin, tumpang tanya utk daftar grab driver dlm bahagian 'Car Information' - "Car Ownership Details" perlu pilih MY OWN CAR atau RENTAL CAR jika guna kereta suami? Dlm insuren mng ada nama second driver.
    Tq

    BalasPadam