Home » , » Cara jadi pemandu Uber

Cara jadi pemandu Uber



Cara jadi pemandu Uber. Senang je sebenarnya nak jadi pemandu uber di Malaysia ni. Kalau tuan tahu caranya memang simple je untuk daftar pemandu uber. Dalam blog ini saya dah kongsi cara mudah dan betul untuk daftar uber driver. Kalau anda ikut betul-betul panduan pendaftaran pemandu uber yang saya kongsikan, anda akan berjaya menjadi pemandu uber dalam masa tak sampai 3 hari sahaja.

Untuk pengetahuan anda, kita boleh jadi pemandu uber dan pemandu grab dalam waktu yang sama menggunakan phone yang sama. Yang mana lagi bagus? grab ke uber? Kalau anda nak tahu lebih lanjut perbezaan antara grab dan uber, anda boleh baca dalam post yang yang telah saya kongsikan sebelum ni.


Cara jadi pemandu Uber 


Berbalik kepada tajuk kita iaitu cara jadi driver uber, saya dah kongsikan info lanjut dalam post yang lepas. Anda boleh semak artikel saya tentang cara betul daftar pemandu uber online di Malaysia. Daftar mudah sahaja tetapi ramai yang sangkut kerana salah memberikan dokumen atau dalam kata lain dokumen tak lengkap. Antara sebab dokumen tak lengkap:

uber driver registration


period of cover - dalam cover note takde tulis period of cover atau tarikh tamat insuran kereta anda. Dalam kes ni, anda kena berikan sekali gambar geran dan roadtax bersama cover note semasa upload doc ke pihak uber.

nama tiada dalam cover note - nama anda tiada dalam cover note. Anda kena masukkan dalam sebagai pemandu. Anda kena hubungi insuran untuk tambah nama anda sebagai pemandu. Insuran akan beri satu dokumen yang di namakan endorsement. Anda kena upload cover note dan endorsement bersama-sama.

Jika anda ada masalah tentang pendaftaran pemandu uber, anda boleh chat dengan khidmat pelanggan uber di:





Akhir kata, semoga pendaftaran sebagai pemandu uber anda berjaya. Jika anda masalah, anda boleh tulis kat komen.



Terima kasih kerana membaca Cara jadi pemandu Uber .

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

Newest
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



0 komen:

Catat Ulasan

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk