Home » , » Cara daftar grabcar malaysia

Cara daftar grabcar malaysia

Semakin lama semakin susah untuk daftar grab Malaysia walaupun cara daftar grab Malaysia taklah susah mana.Tetapi syarat untuk jadi pemandu grabcar telah diketatkan, termasuk juga syarat untuk jadi pemandu uber. Ada juga yang terfikir, grabcar atau uber ? Mungkin anda juga sama nak pilih salah satu. Sebenarnya anda boleh daftar kedua duannya sebagai pemandu uber dan pemandu grabcar dalam satu masa. Carilah grab alpha Malaysia ( seperti saya ) untuk mendaftar sebab banyak kelebihannya terutamanya dari segi tips untuk menambah income sebagai pemandu grabcar malaysia.


Cara daftar grab malaysia mudah je. Terdapat beberapa cara untuk daftar grab malaysia yang akan saya ulas di bawah ni dalam perenggan seterusnya. Sementara daftar grab malaysia masih boleh di anggap longgar tak seperti negara-negara lain, eloklah anda ambik langkah pertama untuk mendaftar sebagai pemandu grabcar / daftar pemandu uber segera.

Cara daftar grab malaysia


Terdapat beberapa cara untuk daftar grab Malaysia:

Grab HQ PJ - anda boleh pergi ke HQ Grab di Petaling Jaya untuk mendaftar. Orang ramai ni, anda kena sabar menunggu giliran anda. Lebih lama dari menunggu kat kaunter bank. Seyes. Sebab bukan hanya yang nak daftar yang datang. Ada yang nak buat rayuan, nak training dan nak tanya info pun ada.

Cara daftar grabcar malaysia


Grabcar kiosk malaysia - daftar di kiosk Grab seluruh Malaysia. Tetapi sebelum tu anda kena isi info info dulu. Panduan ada dekat cara senang daftar grabcar online Malaysia. Lepas tu anda kena ke kiosk grabcar untuk verify dokumen.

Grab Alpha Malaysia - siapa mereka? Grab alpha ni ialah driver yang lebih senior yang di lantik oleh gran HQ untuk mendaftar driver baru dan memberi tips serta training sekali. Grab alpha akan di panggil ke HQ grab untuk training mengenai pendaftaran driver baru sebagai pemandu grabcar Malaysia. Mereka akan melakukan pendaftaran pemandu grab baru, buat inspection kereta ( jika perlu ), verify dokumen dan yang penting juga memberikan latihan mengenai grab kepada anda! Kat mana nak cari grab alpha ni? Ini dia, anda sedang baca perkongsian oleh salah seorang grab alpha Malaysia - Ayahanda ( 0192055657 ). Anda boleh whatsapp saya untuk mendaftar sebagai pemandu grab tanpa perlu pergi ke kiosk atau HQ.

Jadi, pilihan di tangan anda. Saya menunggu whatsapp anda. Sila whatsapp saya untuk mendaftar sebagai pemandu grabcar Malaysia: wasap.my/60192055657/alpha.




Terima kasih kerana membaca Cara daftar grabcar malaysia.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu Mycar.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



21 komen:

  1. Kalau ada saman polis trafik boleh mohon ke jadi driver grab?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tuan. Jom kita cuba, whatsapp 0192055657

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Salam en. Sy nk daftar uber n grab en. bole tolong

    BalasPadam
  5. whatsapp saya 0192055657

    BalasPadam
  6. Kalau kereta tahun 2012. Berapa lama saya boleh gunakan utk memandu grab.

    BalasPadam
  7. Kalau kereta tahun 2012. Berapa lama saya boleh gunakan utk memandu grab.

    BalasPadam
  8. berapa lama kerata tahun 2017 klu buat grab bole beroperasi

    BalasPadam
  9. kereya tahun 2010 boleh ke??

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tuan, wasap saya 0192055657

      Padam
  10. Grab alpha tersalah daftar area utk sy drive..blh tukar ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuan kena minta tukar lokasi melalui app driver

      Padam
  11. Tanpa Nama13 April, 2018

    tuan kereta tahu berapa yang layak untuk daftar grab

    BalasPadam
    Balasan
    1. Min tahun dibuat iailah 2008. Maknanya kereta di bwh 2008 tak layak.

      Padam
  12. aku dah daftar ngan grab. just part time.. selang 4 hari aku login tak boleh.kenapa ya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba reinstall, kalau tak boleh jugak, call cs grab.

      Padam
  13. Tanpa Nama12 Mei, 2018

    Kalau kereta tahun 2012 boleh buat grab 1tahun lebih je. Kereta tahun 2008 berapa lama pulak boleh buat grab

    BalasPadam
    Balasan
    1. paling lama kereta ialah 10 tahun.

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2018

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk