Home » , » Fakta tentang uber yang anda kena tahu

Fakta tentang uber yang anda kena tahu

Buat duit dengan uber ni best jugak la sebab boleh ikut masa sesuka hati kita kan. Tetapi harus di ingat ada juga pantang larang jika nak kekal lama dengan uber nih. Korang kena tahu tip-tip sebagai pemandu uber untuk mendapat duit yang tinggi dan mengekalkan status aktif sebagai pemandu uber.

Bukan sekadar daftar jadi pemandu uber sahaja, tetapi korang kena tahu cara-cara nak jaga akaun uber korang tu supaya tak kena ban. Kalau kena ban, tak boleh jadi pemandu uber sebab app uber partner korang dah tak aktif. Ada bahaya juga dengan uber nih. Hati-hati ya. Sebab uber pun nak jaga status dia. Jadi, kalau betul-betul ready nak buat uber, online app uber apabila anda betul-betul ready nak ambil rider / penumpang.


Fakta tentang uber yang anda kena tahu


1. Korang tak perlu pergi ofis uber untuk mendaftar. Iya pendaftaran online sahaja dengan dokumen yang lengkap. Ambil gambar dokumen yang diperlukan dan upload sahaja. Tunggu dalam 2 hari, uber akan approve permohonan anda untuk jadi driver uber.

2. App uber. Terdapat dua app uber ni, satu untuk driver dan satu lagi untuk rider. Driver akan gunakan app uber partner manakala rider / penumpang gunakan uber app sahaja. Semak logon kedua-dua app uber ni.

cara jadi pemandu uber


3. Setelah daftar, jika anda tak online untuk menerima rider pun tak boleh jugak. Kena online juga kalau tidak akaun anda akan di ban sebab takde apa-apa aktiviti. Jangan main-main ooo, lain kali susah nak buat uber.

4. Jika terima pin / call dari rider, terima sahaja. Jangan takut-takut pula. Ini akan memberi  kesan kepada pemberian insentif jika anda tidak menerima pin rider. Kalau tak nak ambil rider, jangan offline sahaja app uber partner.

Itu sahaja tip uber untuk kali ni. Jika nak buat duit dengan uber tanpa ambil rider, boleh download panduan rahsiauber ni. Cantik tip-tip yang di berikan.




Terima kasih kerana membaca Fakta tentang uber yang anda kena tahu.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



2 komen:

  1. Jika driver uber tu kena ban,kena rejected atau akaun deactivated(need attention).Boleh kah driver uber tu join semula.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mula-mula, call cs utk tanya sebab. Tanya cs boleh buat rayuan ke tidak. Uber: 03-9212 2575 / 1800-81-8360

      Takboleh buka akaun lain.

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk