Home » , » Fakta tentang uber yang anda kena tahu

Fakta tentang uber yang anda kena tahu

Buat duit dengan uber ni best jugak la sebab boleh ikut masa sesuka hati kita kan. Tetapi harus di ingat ada juga pantang larang jika nak kekal lama dengan uber nih. Korang kena tahu tip-tip sebagai pemandu uber untuk mendapat duit yang tinggi dan mengekalkan status aktif sebagai pemandu uber.

Bukan sekadar daftar jadi pemandu uber sahaja, tetapi korang kena tahu cara-cara nak jaga akaun uber korang tu supaya tak kena ban. Kalau kena ban, tak boleh jadi pemandu uber sebab app uber partner korang dah tak aktif. Ada bahaya juga dengan uber nih. Hati-hati ya. Sebab uber pun nak jaga status dia. Jadi, kalau betul-betul ready nak buat uber, online app uber apabila anda betul-betul ready nak ambil rider / penumpang.


Fakta tentang uber yang anda kena tahu


1. Korang tak perlu pergi ofis uber untuk mendaftar. Iya pendaftaran online sahaja dengan dokumen yang lengkap. Ambil gambar dokumen yang diperlukan dan upload sahaja. Tunggu dalam 2 hari, uber akan approve permohonan anda untuk jadi driver uber.

2. App uber. Terdapat dua app uber ni, satu untuk driver dan satu lagi untuk rider. Driver akan gunakan app uber partner manakala rider / penumpang gunakan uber app sahaja. Semak logon kedua-dua app uber ni.

cara jadi pemandu uber


3. Setelah daftar, jika anda tak online untuk menerima rider pun tak boleh jugak. Kena online juga kalau tidak akaun anda akan di ban sebab takde apa-apa aktiviti. Jangan main-main ooo, lain kali susah nak buat uber.

4. Jika terima pin / call dari rider, terima sahaja. Jangan takut-takut pula. Ini akan memberi  kesan kepada pemberian insentif jika anda tidak menerima pin rider. Kalau tak nak ambil rider, jangan offline sahaja app uber partner.

Itu sahaja tip uber untuk kali ni. Jika nak buat duit dengan uber tanpa ambil rider, boleh download panduan rahsiauber ni. Cantik tip-tip yang di berikan.




Terima kasih kerana membaca Fakta tentang uber yang anda kena tahu.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu Mycar.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



4 komen:

  1. Jika driver uber tu kena ban,kena rejected atau akaun deactivated(need attention).Boleh kah driver uber tu join semula.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mula-mula, call cs utk tanya sebab. Tanya cs boleh buat rayuan ke tidak. Uber: 03-9212 2575 / 1800-81-8360

      Takboleh buka akaun lain.

      Padam
  2. Hi

    I was told that for now in Kuching for example,the car can qualify if it is made 2008 and above.My car is 2013 model.

    Since I'm worried that Uber might change the rules where only cars less than 5 years old for example can qualify,is it possible to sign up for Uber now just in case they change the rules later.

    Currently I cannot really take passengers but am thinking about it after this year fpr side income but would like to sign up early before they change the rules.

    I was told the account must be 'active'.What does it mean?Does it mean we must not only switch on the App but must also pick up passengers yp be considered 'active'?

    Hope you can clarify for me.

    BalasPadam
    Balasan
    1. "active" mean your uber registration was approved. U pick up passengers or not, that other thing.

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2018

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk