Home » , » Cara daftar kursus pemandu Grab online

Cara daftar kursus pemandu Grab online

How to become grabcar driver malaysia? Mungkin ramai yang tertanya-tanya kan macam mana nak jadi pemandu grab di Malaysia atau lebih tepat lagi how to register grabcar malaysia. Cara untuk mendaftar pemandu grab secara online telah saya kongsikan dalam satu post yang lengkap. Korang boleh rujuk artikel mengenai cara daftar grab online di Malaysia untuk mendaftar sebagai pemandu Grab. Pendaftaran grab driver ni tidaklah susah mana tetapi boleh menjadi susah jika anda tidak mempunyai panduan.

Jadi sebagai menyokong pendaftaran sebagai pemandu driver grab ni, saya sediakn satu artikel di bawah tajuk Cara daftar kursus pemandu Grab. Kursus pemandu grab ini perlu dilakukan oleh bakal pemandu baru grab semasa proses pendaftaran sama ada melalui Alpha Driver atau dari driver yang lain. Korang boleh ikuti step by step untuk buat kuiz grab ni supaya korang tidak lost. Sebab tak semua orang tahu asas-asas it dan internet ni.

Cara daftar kursus pemandu Grab online

Ok, jika anda diminta untuk melengkapkan proses daftar grab online, anda boleh ikuti langkah-langkah di bawah. Saya dah mudahkan untuk anda salah satu step untuk proses cara daftar grab ni.

1. Jika sampai ke page seperti di bawah, korang klik " Free " tu.

daftar grabcar online

2. Klik 'Take course'

cara daftar uber malaysia

3. Klik 'Don't have an account'

cara daftar grabcar online

4. Klik 'Sign up'


cara menjadi driver uber

5. Klik 'Get Started'

cara bergabung dengan grab

6. Klik ' Start '

grab driver app for iphone

7. Klik ' Next' Bila dah selesai tengok video.

grab driver sign up

8. Klik Complete Step' bila selesai baca info2.

grab driver jobs
Korang akan dapat notis ni.

grabcar malaysia driver
Setelah itu, anda sudah siap kursus online untuk pemandu Grab. Selepas itu anda kena buat kuiz  driver online. Ada 20 soalan, kena betul min 18 soalan.

Senang sahaja untuk daftar sebagai pemandu Grab ni. Ambillah peluang ni untuk menambah pendpatan keluarga anda.


Terima kasih kerana membaca Cara daftar kursus pemandu Grab online.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



0 komen:

Catat Ulasan

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk