Daftar Pemandu Grab - Grabcar Driver Registration Online 2020

Daftar Pemandu Grab - Grabcar / Grab Driver Registration 2020 masih di buka untuk driver grab daftar pemandu Grab kerana permintaan ehailing Grab sentiasa banyak. Permohonan mendaftar pemandu Grab makin bertambah kerana orang percaya cara senang untuk jana duit sebagai driver ialah sebagai driver Grab kerana Grab ialah syarikat ehailing no. 1 di Malaysia.

Di bawah ini kami kongsikan info lanjut cara mudah daftar sebagai pemandu Grab / Grabcar ( Grab driver registration ). Ini cara terkini ( termasuk keperluan tantang PSV ). Anda boleh ikuti langkah-langkah daftar Grab yang kami sediakan - cukup lengkap dan terkini. Anda mungkin terjumpa cara lama daftar grabcar di dalam website yang lain TETAPI yang kami sediakan ini ialah ringkasan terkini cara daftar pemandu Grab.


Kelebihan pemandu Grab

 1. Jana income min rm200 sehari
 2. Kerja ikut masa sendiri
 3. Applikasi driver No. 1
 4. Aplikasi paling banyak kerja masuk
 5. Boleh memandu seluruh Malaysia

Apa yang kami sediakan untuk anda

 1. Group whatsapp untuk anda tanyakan soalan
 2. Panduan untuk anda bermula sebagai pemandu Grab
 3. Tip dan panduan untuk mendapat income lebih
 4. Lokasi-lokasi panas yang ramai penumpang

Semak syarat kelayakan

 1. Terbuka untuk warganegara Malaysia sahaja
 2. Belum pernah daftar sebelum ni
 3. Umur 21 tahun ke atas
 4. Ada lesen penuh sahaja - lesen P belum layak
 5. Kereta min tahun dibuat 2011
Info lanjut tentang syarat driver Grab boleh di baca di syarat jadi pemandu Grab

Gambar Dokumen  yang di perlukan

 1. IC depan sahaja
 2. Lesen memandu depan sahaja
 3. Selfie paras dada
 4. Roadtax
 5. GeranInfo lanjut tentang dokumen daftar Grabcar.

Langkah-langkah daftar Grab

Langkah 1: Insuran Ehailing

Tambah insuran ehailing ke dalam insuran kereta anda sekarang. Hubungi insuran kereta sekarang dan kata nak tambah insuran untuk ehailing. Kos lebih kurang 30% dari kos insuran sedia ada. Jika dah siap, minta softcopy polisi insuran untuk urusan daftar Grab.

Langkah 2: Medical Checkup


Buat medikal checkup di mana-mana klinik (kerajaan/swasta). Print borang dan bawa ke klinik untuk di isi oleh doktor. Kos rm20-rm80.


Borang untuk print: Borang Medical Grab (klik sini)


Langkah 3:Buat PSV


Hubungi mana-mana sekolah memandu untuk buat lesen PSV. Anda juga boleh buat PSV dengan Grab dengan mengisi borang di link untuk buat PSV semasa daftar pemandu Grab nanti.


Langkah 4: Key in info


Klik link di bawah dan isikan info yang di minta. Pastikan gambar dokumen boleh di baca ( jangan kabur ).


Key in info daftar Grab ( klik sini )


Ruang REFERRAL CODE, masukkan no. 760414035783REFERRAL CODE = 760414035783

REFERRAL CODE = 760414035783


Langkah 5: Semak sms

Selepas anda submit, automatik Grab akan hantar sms kepada anda meminta anda buat Training Online ( link ada dalam SMS ). Kadang-kadang Grab akan minta anda ke HQ/kiosk jika dokumen anda meragukan ( link alamat akan di berikan dalam SMS ).


Setelah anda boleh login ke aplikasi pemandu Grab, cari no eVP di dalam app anda untuk di gunakan di Puspakom ( untuk kereta 2011-2017 sahaja, kereta 2018 - 2020 tak perlu Puspakom )


Langkah 6:Puspakom (kereta 2011-2017 sahaja)


Jika kereta anda tahun 2011-2017, kena bawa ke Puspakom. Pilih cawangan Puspakom terdekat dan booking masa untuk semakan melalui aplikasi Puspakom.

Semak cawangan Puspakom ( klik sini )
Bayaran Puspakom ialah rm70. Jangan lupa print email pengesahan yang dihantar oleh Puspakom selepas daftar melalui aplikasi MyPuspakom.

Tips lulus Puspakom - angin tayar cukup, lampu semua nyala, kena buat alingment, jangan tinted cermin ( kalau boleh, kereta kena dalam keadaan standard )

Alat yang perlu - alat pemadam api & tanda segi tiga kecemasan ( boleh beli di lazada )

Beli alat pemadam api ( klik sini )


Pemeriksaan kereta di Puspakom tak di perlukan semasa daftar Grab driver. Kereta kena masuk Puspakom jika nak renew roadtax sahaja.


Langkah 7: Tunggu pengaktifan

Setelah anda siapkan semua yang di arahkan di dalam SMS, permohonan anda akan diluluskan dalam masa 24 jam. Yang penting, anda kena siapkan arahan di dalam yang Grab hantar dalam SMS. Jika tidak, permohonan anda akan pending.

Sementara itu, anda boleh dapat sticker ehailing Grab untuk di tampal pada cermin kereta kerana ini adalah syarat di mana kereta ehailing wajib ada sticker ehailing.

Pemadam api kereta juga anda perlu simpan di dalam kereta.

Anda juga di cadangkan untuk menggunakan Baju Tshirt Grab semasa bekerja.

Perlukan bantuan? Boleh whatsapp kami dengan segera!


Contoh pendapatan pemandu Grab

Sehari

SemingguJaminan kami...
" Kami akan pastikan permohonan anda akan berjaya setelah anda mematuhi syarat-syarat kelayakkan yang di tetap oleh Grab "Cara Percuma Daftar Grab 2020

DAFTAR GRAB


Masih ragu-ragu?

Sudah ramai yang mendaftar sebagai pemandu Grab di seluruh Malaysia tetapi bilangan driver belum cukup sebabnya bilangan penumpnag juga bertambah. Inilah peluang untuk anda menambah pendapatan keluarga dengan cara yang mudah.

Anda tak perlu pening kepala memikirkan masalah kerja lagi. Tugas anda hanyalah ambil dan hantar penumpang sahaja seterusnya mendapat bayaran setiap hari - poket anda tidak akan kering.

Anda boleh bekerja ikut masa anda sendiri, andalah bos! Pendapatan bergantung kepada kerajinan anda bukan bergantung kepada kelulusan akademik atau berapa lama anda telah menjadi pemandu Grab.Ulasan

Ramai suka baca tip di bawah:

Daftar pemandu Mycar percuma online 2020

Lesen PSV Grab - Medikal, JPJ dan Puspakom

Cover note insuran ( the schedule / jadual ) untuk daftar uber dan grabcar