Cara Daftar Grab Food Rider Motor – Grabfood Registration

Grabfood ialah servis Grab untuk hantar makanan. Dikongsikan cara daftar grab food rider guna motosikal oleh grab food Malaysia ( grab foo...

Home » , » Daftar pemandu Indriver Malaysia - Indriver app driver registration

Daftar pemandu Indriver Malaysia - Indriver app driver registration

Ehailing top 3 dunia inDriver buat proses daftar pemandu indriver besaran di Malaysia. Cara pendaftaran app Indriver (InDriver registration) dipermudahkan di mana driver mendaftar melalui online dan proses pengaktifan  indriver driver registration paling lama 24 jam dan paling cepat dalam masa sejam sahaja. Langkah bijak indriver yang beroperasi di 34 negara dan mempunyai app yang menarik telah berjaya menarik perhatian driver ehailing lain untuk mendaftar sebagai pemandu indriver.

Indriver dalah syarikat yang besar, top 3 syarikat ehailing di dunia. Cuma di Malaysia ni indriver baru mendapat kelulusan APAD untuk beroperasi. Jadi setelah APAD luluskan, indriver giat mencari pemandu app untuk sama-sama bekerja sebagai driver indriver di seluruh Malaysia. yang paling best, driver boleh mendapat tambang yang tepat untuk driver dan penumpang.

Post kali ini anda akan tahu kelebihan indriver, dokumen daftar indriver, syarat register indriver dan cara mudah daftar pemandu indriver di Malaysia.
Kelebihan pemandu Indriver

Kelebihan daftar Indriver

Berikut adalah senarai kelebihan indriver kepada pemandu.

Zero komisen

Indriver tidak mengambil sebarang komisen keatas driver indriver. Maksudnya pendapatan pemandu lebih banyak berbanding app lain. Semua tambang adalah milik pemandu indriver.

Pemandu boleh naikkan tambang

Ya, pemandu indriver di berikan kebenaran untuk menaikkan tambang. Setelah menerima job, pemandu indriver boleh lihat harga tambang dan jika pemandu indriver merasakan tambang adalah murah, mereka boleh offer harga tambang lain yang lebih tinggi ( ada butang offer dalam app indriver ). Jika penumpang indriver bersetuju, pemandu boleh terus pick up penumpang dengan harga tambang yang baru.

Driver setia

Keutamaan di berikan kepada driver indriver yang setia – buat banyak job, dapat rating tinggi dari penumpang. Lagi banyak anda memandu indriver, lagi banyak kelebihan kepada anda.

Boleh skip job

Iya, pemandi indriver boleh skip job jika mereka tidak suka dengan job tersebut. Tiada penalti di kenakan. Anda dalah boss. Anda sendiri tentukan job mana yang anda nak ambil.

Boleh pilih job

Anda boleh memilih job yang masuk. Disebabkan anda di benarkan untuk skip job, anda boleh ambil job yang anda suka sahaja. Anda boleh cuba naikkan fare terlebih dahulu, jika penumpang tak bersetuju anda boleh abikan job tersebut.

GPS tepat

App indriver telah di gunakan di 34 buah Negara dan indriver cukup berpengalaman di dalam mengendalikan app. GPS indriver adalah tepat untuk mengesan lokasi pick up dan drop off. Ini akan memudahkan pemandu indriver.

Pendaftaran mudah

Anda tidak perlu ke pejabat office indriver untuk mendaftar. Pendaftaran pemandu indriver boleh di buat secara online dan pengaktifan di lakukan dalam masa sejam sahaja dengan syarat semua dokumen cukup termasuk lesen psv. Setelah itu anda boleh terus memandu.


Dokumen daftar indriver

Apakah senarai dokumen utama untuk mendaftar pemandu indriver? Senarai dokumen register indriver di ulas di bawah.

PSV – lesen psv diperlukan seperti yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Lesen memandu – lesen memandu Malaysia

Insuran cover note – nama driver yang ingin mendaftar indriver mesti ada dalam polisi insuran atau insuran jenis ALL RIDER.

IC – warna biru atau coklat (tentera)

Geran – perlu, jika tiada boleh minta dengan bank.

Roadtax – tak diperlukan.

Gambar depan kereta – ambil gambar kereta dari arah depan, Nampak keseluruhan kereta dan no plate.

Itulah senarai dokumen untuk indriver registration.Syarat daftar driver indriver

Apakah syarat-syarat untuk mendaftar pemandu indriver_ ni. Ok, syarat pendaftaran pemandu indriver ada di bawah.

Ada lesen memandu yang sah

Driver perlu ada lesen memandu Malaysia untuk daftar indriver. Lesen antarabangsa tidak di terima.

Warganegara Malaysia

Driver indriver hendaklah ada ic biru atau kelabu untuk tentera. Ic merah tidak diterima.

Kereta berusia max 10 tahun

Maksudnya untuk tahun 2021, kereta yang layak ialah kereta yang dibuat dari tahun 2011-2021 sahaja kecuali teksi. Teksi tak mengira umur, selagi ada permit teksi layak untuk mendaftar pemandu indriver.

Ada lesen PSV

Iya, lesen psv perlu untuk mendaftar pemandu indriver. PSV boleh di buat di sekolah memandu.

Nama pemandu di dalam insuran kereta

Pastikan nama ada ada sebagai ditulis di dalam cover note insuran kereta atau insuran jenis ALL RIDER. Insuran penting untuk cover kemalangan.

Kalau taka da, boleh hubungi ejen insuran untuk tambah nama di dalam insuran.

Smartphone

App indriver akan di download ke dalam phone anda. Jadi anda kena ada smartphone untuk bekerja sebagai pemandu indriver.Cara daftar Indriver

1. download app indriver

android

https://play.google.com/store/apps/details?id=sinet.startup.inDriver

iphone

https://apps.apple.com/us/app/indriver-offer-your-fare/id780125801

2. daftar sebagai penumpang dulu

3. kemudian switch to driver (untuk KL/SEL pilih bandar Kuala Lumpur, untuk bandar lain boleh pilih bandar negeri masing-masing)

4. upload dokumen

Senarai dokumen ada di atas. Pastikan dokumen cukup dan jelas.

5. guna referral kod/promo code 1840

1840

Kenapa pentingnya kalau guna promo kod 1840?

*untuk pengaktifan 24 jam sahaja

*untuk mudah nak update dokumen kemudian - kalau tak kena melalui hq

*group support

*percuma baju dan cap

6. Untuk pengaktfan, whatsapp admin Indriver

Group support indriver

Anda di jemput untuk turut serta di group driver indriver di fb dan whatsapp. Group di FB adalah group pertama driver indriver di Malaysia

Info lanjut Indriver Malaysia

Group whatsapp pula untuk anda mendapay info yang lebih pantas, info akan di update di sana.

Group whatsapp Indriver

Sementara pendaftaran pemandu Indriver ni mudah, anda di ajak untuk mendaftar hari ini juga untuk menikmati kelebihan sebagai pemandu Indriver.Terima kasih kerana membaca Daftar pemandu Indriver Malaysia - Indriver app driver registration.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan0 komen:

Catat Ulasan