Home » , » Cara terbaru daftar pemandu Mycar - Mycar driver registration

Cara terbaru daftar pemandu Mycar - Mycar driver registration

Panduan cara cepat dan betul daftar pemandu Mycar - Mycar driver registration ini ditulis khusus di kala ramai driver bekas pemandu uber dan driver grab cuba untuk mendaftar sebagai pemandu Mycar tetapi proses pendaftaran mengambil masa yang lama di sebabkan penutupan Uber di Malaysia.

Jadi, pejabat Mycar bertungkus lumus untuk menyiapkan proses pendaftaran sebagai pemandu mycar ( my car ) - mycar driver registration di kali setiap hari semakin ramai driver-driver yang mendaftar sebagai pemandu mycar. Sebagai langkah awal untuk mengurangkan kesesakkan pendaftaran melalui koordinator atau terus dengan pejabat mycar, pihak mycar telah menyediakan pendaftaran pemandu my car melalui website!

Cara cepat daftar pemandu Mycar - Mycar driver registration

Terlebih dahulu untuk daftar pemandu mycar, sediakan gambar dokumen:

gambar depan ic
gambar depan lesen memandu
gambar selfie
gambar cover note insuran
gambar geran kereta ( fotostat pun tak pe )

Perhatian, saya tidak akan luluskan permohonan pemandu Mycar jika:

1] Tak isi " Company Name ". Bila sampai ke ruang ' Company Name ', sila pilih nama ' Arman Subang Jaya ' (seluruh Malaysia boleh guna company name ni) supaya saya boleh aktifkan permohonan anda. Jika anda pilih nama lain atau biarkan kosong, saya tak boleh semak permohonan anda. Anda kena tunggu hq yang akan semak dan luluskan.

2] Tak isi Driver ID/Permit = NO IC 

3] Tak isi Driver License Number  ( ada di belakang lesen memandu, atas dan kanan )

Permohonan anda gagal sekiranya:

1] tak guna huruf besar
2] tak isi Driver ID/Permit ( no ic )
3] tak isi Driver License No
4] tak upload dokumen

Harap boleh faham cara untuk daftar pemandu mycar ni.

STEP 1: Klik link Daftar Percuma Pemandu Mycar di bawah.

 daftar pemandu mycar
Tekan 3 garis seperti gambar di bawah.



daftar driver mycar



STEP 2: Klik " DRIVER REGISTRATION "


pendaftaran pemandu mycar


STEP 3: Klik gambar kereta

register mycar


STEP 4: Isi info guna HURUF BESAR ( kecuali email  ). PENTING - Driver ID/Permit = NO IC ( contoh: 801255035485 )

no telefon mycar

STEP 5: Pada ruang Company name, pilih nama Arman Subang Jaya supaya saya boleh semak permohonan anda.

mycar free registration

STEP 6: Jangan lupa ' Arman Subang Jaya '

mycar registration

STEP 7: Isikan info seterusnya dan tekan NEXT. Jangan lupa isi " Driver License Number ". No lesen ni ada di bahagian lesen memandu, atas dan kanan.

aplikasi mycar google play

STEP 8: Isikan info kereta.

my car driver

STEP 9: Teruskan

daftar pemandu driver my car

STEP 10: Policy number boleh ambil dalam cover note insuran kereta ( nama lain policy number ialah no polisi, E/coverbote number, No sijil, certificate no ). Lepas tu tekan NEXT.

website mycar

STEP 11: Upload gambar dokumen seperti gambar depan lesen memandu, gambar depan IC dan cover note insuran. Pastikan gambar adalah jelas sebab gambar kabur akan di tolak permohonannya.

daftar free pemandu mycar

 STEP 12: Thanks for your submission! Mycar tidak akan hubungi anda. Anda kena teruskan ke STEP 13.

mycar driver

[Updated: Mei 2018] STEP 13: Masukkan RM40 ( untuk urusan promosi supaya ramai rider guna mycar, driver mudah dapat job ) ke:

Platform Apps Sdn. Bhd
Bank Islam 12319010003960

Tulis nama anda dan plate no kat resit bayaran dan whatsapp resit ke 0192055657


Itulah cara terbaru untuk daftar / mohon pemandu mycar. Silalah tuan bertindak segera supaya permohonan sebagai pemandu mycar dapat segera di semak dan diluluskan oleh pengurusan mycar. Jangan lupa join group FB Mycar Driver Community Malaysia.

Oh ya, setelah anda daftar online seperti di atas, keesokkkannya anda boleh download app Mycar driver dan cuba online... binggo. Biasanya proses 24 jam selepas whatsapp resit.






Terima kasih kerana membaca Cara terbaru daftar pemandu Mycar - Mycar driver registration.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu Mycar.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



127 komen:

  1. PERHATIAN:
    1] SILA ISI DENGAN HURUF BESAR
    2] PASTIKAN UPLOAD DOKUMEN
    3] PALING PENTING.... BAHAGIAN NAMA ' COMPANY ', TOLONG PILIH NAMA ' ARMAN SUBANG JAYA ' SUPAYA SAYA BOLEH SEMAK PERMOHONAN ANDA DAN LULUSKAN. JIKA NAMA LAIN, SAYA TAK BOLEH LULUSKAN.

    SELEPAS HANTAR ONLINE, BOLEH DOWNLOAD DAN CUBA ONLINE KEESOKKAN HARINYA.

    TERIMA KASIH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Slm bos..sy nk daftar mycar

      Padam
    2. DAFTAR PEMANDU MYCAR - 24JAM AKTIF

      1⃣ Syarat mudah

      #min kereta 2010 (viva boleh)
      #lesen penuh
      #nama ada sebagai authorised driver
      #lokasi seluruh Malaysia

      2⃣ Panduan untuk daftar pemandu Mycar (klik sini)
      http://ubergrabcar.blogspot.my/2018/04/cara-cepat-daftar-pemandu-mycar-driver-registration.html?m=1

      PENTING - masa daftar, ruang " company name " pilih " Arman Subang Jaya "

      3⃣ Esok, download app dan online.

      Android:
      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mycar.driver&hl=en

      iOs:
      https://itunes.apple.com/my/app/mycar-driver/id1044912779?mt=8

      4⃣ Sementara tu, tuan dijemput ke:

      Group: https://www.facebook.com/groups/mycarmalaysia/

      Page: https://www.facebook.com/MyCarMalaysia/

      SILA SHARE, SILA COPY PASTE, SILA FORWARD

      Padam
    3. saya dah register tetapi terlupa nak upload gambar selfie. . . ada masaalah ke tuan? tq

      Padam
    4. Tanpa Nama05 Mei, 2018

      saya dah daftar semalam tapi masih tak aktif. Guna no tel 0102053069.

      Padam
    5. saya dah daftar semalam (4 Mei 2018) tapi tak approve lagi. Guna tel 0102053069

      Padam
    6. sistem under maintenance, minggu depan baru ok

      Padam
    7. Hari ini try tapi masih tak boleh lagi.Minta tolong luluskan. TQ

      Padam
    8. Tuan, saya dh register & submit since 4 Mei 2018 lepas.Tapi still tak boleh,hanya dapat massage acc has not been set up, contact command center .Apa yang perlu saya buat

      Padam
    9. UNTUK BULAN MAY 2018 SAHAJA
      DAFTAR PEMANDU MYCAR

      1. Klik https://mycar.net.my

      2. Klik "DRIVER"

      3. Klik "become driver"

      4. Isikan info (untuk company name, pilih Arman Subang Jaya

      5. Isikan info kereta

      6. Upload document (IC, LICENSE DAN COVERNOTE JE)

      7. Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Affin Bank:
      1051-4000-8949

      8. Tulis no plate dan nama anda di resit

      9. klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      10. Sementara tu, tuan dijemput ke:

      Group: https://www.facebook.com/groups/mycarmalaysia/

      Page: https://www.facebook.com/MyCarMalaysia/

      SILA SHARE, SILA COPY PASTE, SILA FORWARD

      Padam
    10. Tanpa Nama23 Mei, 2018

      Aiseyman tuan...kena masuk arman subang jaya ye...kalau selain dr tu x boleh ye...saya dah select yg lain td...mcmane ni

      Padam
    11. Salam admin, untuk kategori kereta premium dgn harga ekonomi berbeza ke?

      And lagi satu klau keaadan di trafik sesak adakah harga permintaan akan makin meningkat atau maintain sahaja?

      Padam
  2. PERHATIAN:

    Pada ruang ' Driver ID/Permit, isikan dengan NO IC, contoh cara tulis 802515035648 ( takde tanda ' - ')

    BalasPadam
  3. Sy dh daftar online tp di bhgian company sy pilih mycar...mcm mna yer...lmbt ker nk aktif akaun...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu hq akan uruskan, saya tak boleh luluskan kecuali letak company name: Arman Subang Jaya

      Padam
  4. Balasan
    1. Mlm nanti semua akan diluluskan jika info cukup.

      Padam
  5. Assalamualaikum tuan,
    saya nak tanye berkenaan tahun kenderaan tu, Kereta saya Honda City 2009 dan saya sebelum ini buat Uber dan Grab.
    Boleh x saya mendaftar dengan Mycar menggunakan kereta saya tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak cukup syarat, min 2010.

      Padam
  6. Tanpa Nama30 April, 2018

    Bos sy dh isi form..tolg follow up

    BalasPadam
  7. Tanpa Nama30 April, 2018

    SALAM. MEMANG DOCUMENT GERAN KERETA TU WAJIB KE? KALAU BAGI ROADTAX JE TAK BOLE?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam tuan geran kete ade dkat kedai lg..dokumen lain complete..boleh x kalau x upload gmbar geran kete?

      Padam
  8. Sya da daftar. Tapi Ruang company sya letak mycar sja. Amcam tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuan kena tunggu hq semak, kalau letak nama Arman subang jaya, saya boleh semak. Maaf

      Padam
  9. Saya tak dapat luluskan:
    1] tak upload dokumen - cthnya lesen memandu tak upload
    2] info penting tak tulis - cth no lesen memandu
    3] tak isi tarikh tamat lesen dan insuran kereta.

    Sila pastikan tuan penuhi syarat.

    BalasPadam
  10. Tanpa Nama01 Mei, 2018

    As salam.. maaf tnya kalo honda brv nk kategori "car type" apa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. mpv compact, sama macam alza.

      Padam
  11. salam tuan. . tdi pgi sya ada cuba daftar atas nma arman subang.... tpi sya mau d sandakan. . blh ka tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh bosku, mycar ni diakira ikut negeri. Seluruh negeri, boleh pilih 3 negeri utk satu akaun.

      Padam
  12. Salam. Tuan, boleh ke kalau lesen memandu belum cukup 2 tahun ?

    BalasPadam
  13. Tanpa Nama02 Mei, 2018

    salam...kereta saga blm tahun 2008 boleh ker guna untuk daftar grab..dan lagi satu..insurans 3party boleh ker guna untuk jd pemandu grab..tqvm.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2008 boleh buat setahun sahaja.

      3 party tak boleh.

      Padam
  14. SALAM BOS SAYA DH SUBMIT PERMOHONAN....MOHON SEMAK YE

    BalasPadam
  15. Biasanya, paling lama sehari boleh aktif tetapi hari ni saya tak boleh masuk dalam sistem sebab under maintenance dari pagi tadi sampailah ke malam ni. Insyaallah bila dah boleh masuk, saya semak dan luluskan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam bos....sistem ad problem lg ke?...sbb x ad feedback lg sy terima...minta maaf mengangu...

      Padam
  16. Salam tuan..geran kereta dekat kedai..boleh ke xupload geran?

    BalasPadam
  17. Saya dh reg form..semak tuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. bila saya boleh login nanti, saya akan semak

      Padam
  18. Tanpa Nama02 Mei, 2018

    Boss, Account saya tiba2 has been deativated, please help

    BalasPadam
    Balasan
    1. APP MYCAR TAK BOLEH LOGIN?

      1⃣ Masukkan duit rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Affin Bank: 1051-4000-8949

      2⃣ Tulis no plate dan nama anda di resit dan whatsapp ke 018-2779110.

      Tunggu pengaktifan.

      Padam
  19. Tanpa Nama03 Mei, 2018

    tuan ,sila semak form dh register

    BalasPadam
    Balasan
    1. sistem under maintenance, masih tak boleh buat semakan.

      Padam
  20. tuan sila semak form dh register

    BalasPadam
    Balasan
    1. sistem under maintenance, masih tak boleh buat semakan. HIngga minggu depan.

      Padam
  21. Tuan ari nie system ok ke?sy blom aktif tuan...tolong semak tuan

    0102155863
    Untuk rujukan dan klau rejected, blh bgtau sy dokumen ap x complete..

    Tq tuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. sistem under maintenance, masih tak boleh buat semakan. HIngga minggu depan.

      Padam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  23. Bagimana nak check permojonan berjaya ke yak

    BalasPadam
    Balasan
    1. cara manual ialah download app dan cuba online.

      Padam
  24. Sekarang kene byr rm40 dulu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekali sahaja utk buat unlimited job bulan may ( skrg ), bulan 6 dah start topup macam grab.

      Padam
  25. Assalam tuan sy daftar driver tp bila sampai ruang upload gamba ic dia terus keluar pd yg awal td,knp ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba lagi minggu depan

      Padam
    2. Tanpa Nama06 Mei, 2018

      Dah boleh dah.kena direct camera.takleh ambik dri dokumen.

      Padam
  26. Tanpa Nama06 Mei, 2018

    Lg 1 nk tanya.sepanjang sy isi ruangan yg perlu di isi sy langsung tak jumpa pun ruangan driver id/permit

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebelum ni, itu utk no ic.

      Padam
    2. Tanpa Nama07 Mei, 2018

      Sy dah daftar.boleh tolong semak tuan.

      Padam
    3. UNTUK BULAN MAY 2018 SAHAJA
      DAFTAR PEMANDU MYCAR

      1. Klik https://mycar.net.my

      2. Klik "DRIVER"

      3. Klik "become driver"

      4. Isikan info (untuk company name, pilih Arman Subang Jaya

      5. Isikan info kereta

      6. Upload document (IC, LICENSE DAN COVERNOTE JE)

      7. Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Affin Bank:
      1051-4000-8949

      8. Tulis no plate dan nama anda di resit

      9. klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      10. Sementara tu, tuan dijemput ke:

      Group: https://www.facebook.com/groups/mycarmalaysia/

      Page: https://www.facebook.com/MyCarMalaysia/

      SILA SHARE, SILA COPY PASTE, SILA FORWARD

      Padam
  27. sy dh submit minggu lepas...mcm mn nk th dh approved atau x

    BalasPadam
    Balasan
    1. UNTUK BULAN MAY 2018 SAHAJA
      DAFTAR PEMANDU MYCAR

      1. Klik https://mycar.net.my

      2. Klik "DRIVER"

      3. Klik "become driver"

      4. Isikan info (untuk company name, pilih Arman Subang Jaya

      5. Isikan info kereta

      6. Upload document (IC, LICENSE DAN COVERNOTE JE)

      7. Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Affin Bank:
      1051-4000-8949

      8. Tulis no plate dan nama anda di resit

      9. klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      10. Sementara tu, tuan dijemput ke:

      Group: https://www.facebook.com/groups/mycarmalaysia/

      Page: https://www.facebook.com/MyCarMalaysia/

      SILA SHARE, SILA COPY PASTE, SILA FORWARD

      Padam
    2. saya dh try isi semula...sistem cakap no saya dah ada dalam sistem macam mana tu

      Padam
    3. sebab tuan pernah daftar

      Padam
  28. Boss I baru register. 0102869368. Tlg semak. skrg kena bank in rm40 dlu ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. UNTUK BULAN MAY 2018 SAHAJA
      DAFTAR PEMANDU MYCAR

      1. Klik https://mycar.net.my

      2. Klik "DRIVER"

      3. Klik "become driver"

      4. Isikan info (untuk company name, pilih Arman Subang Jaya

      5. Isikan info kereta

      6. Upload document (IC, LICENSE DAN COVERNOTE JE)

      7. Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Affin Bank:
      1051-4000-8949

      8. Tulis no plate dan nama anda di resit

      9. klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      10. Sementara tu, tuan dijemput ke:

      Group: https://www.facebook.com/groups/mycarmalaysia/

      Page: https://www.facebook.com/MyCarMalaysia/

      SILA SHARE, SILA COPY PASTE, SILA FORWARD

      Padam
    2. Kalau nak daftar semula boleh tak? Sebab dah daftar tapi ada info yang tertinggal

      Padam
  29. salam tuan.. .....
    masih under meantaince ke tuan. . .. kenapa lmbt snggt.. . .x sabar nak operasi ni tuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. UNTUK BULAN MAY 2018 SAHAJA
      DAFTAR PEMANDU MYCAR

      1. Klik https://mycar.net.my

      2. Klik "DRIVER"

      3. Klik "become driver"

      4. Isikan info (untuk company name, pilih Arman Subang Jaya

      5. Isikan info kereta

      6. Upload document (IC, LICENSE DAN COVERNOTE JE)

      7. Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Affin Bank:
      1051-4000-8949

      8. Tulis no plate dan nama anda di resit

      9. klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      10. Sementara tu, tuan dijemput ke:

      Group: https://www.facebook.com/groups/mycarmalaysia/

      Page: https://www.facebook.com/MyCarMalaysia/

      SILA SHARE, SILA COPY PASTE, SILA FORWARD

      Padam
  30. Tanpa Nama07 Mei, 2018

    slm tuan, saya dh register & submit since jumaat lepas.Tapi still x de any feedback.Pls advise

    BalasPadam
  31. Salam tuan, kereta waja campro tahun 2011 dapat x untuk mycar

    BalasPadam
  32. salam.. . tuan mcm mna nak tau sdh kena appove reg tu.... 1 hb lgi sya reg tu

    BalasPadam
  33. Myvi 2007 xlpas ke bos?

    BalasPadam
  34. Tuan sy sudah daftar.. Nama sy muhammad fiqri.. Tp sy tk bnk in duut sbb sy tk berapa fhm.. Knapa dikenakan cas rm40

    BalasPadam
    Balasan
    1. Utk mycar, car perkhidmatan rm40 dikenakan utk bulan ini sahaja sebelum sistem top up dikenalkan bulan depan ( jun 2018 ).

      Caj ini akan digunakan untuk buat marketing tarik penumpang guna mycar supaya driver boleh dapat banyak job.

      Padam
  35. 2007 tak lepas, bukan sebab kereta tapi ni sebab tahun di buat 2007. Tahun 2010 (mycar) sahaja yang diterima ( grab tahun 2008)

    BalasPadam
  36. boss sy dah dafatar under nama arman subang jaya. tolong semak 0166048265

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq tuan. Tuan kena buat step di bawah:

      Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Tulis no plate dan nama anda di resit

      klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      utk pengaktifan

      Padam
    2. Tanpa Nama27 Mei, 2018

      Maaf bertanya kalau dah masuk bulan jun.. still kena bayar rm40 jugak ke?

      Padam
  37. Salam,, saya dh daftar sejak bulan 4 tapi belum dapat apa2 maklum balas.. Boleh saya tau status mycar saya, nombor 0196246252

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Tulis no plate dan nama anda di resit

      klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      utk pengaktifan

      Padam
  38. Assalam..tuan..kalau nmber telefon dh didaftarkan utk grab..boleh tak dftr nmber telefon yang sama utk mycar ?

    BalasPadam
  39. Admin boleh tolong cek kn sy punya status mycar tak.saya daftar atas nama arman subang jaya. 0168769658

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masukkan duit (sekali sahaja utk unlimited job bulan May) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      Tulis no plate dan nama anda di resit

      klik www.wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank

      utk pengaktifan

      Padam
  40. Nama driver perlu ada ke dalam insuran tuan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena ada. Jika ada tulis all driver ( kereta syarikat atau kereta sewa ), kena sediakan surat kebenaran.

      Padam
    2. kalau kereta mak/ayah, boleh pergi ke ejen insuran untuk tambah nama sebagai driver

      Padam
  41. Tuan, kalau kita dah lulus permohonan join MYCar,kereta yang kita bawa perlu tampal sticker MYCar ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak perlu, semua ehailing tak perlu tampal stiker.

      Padam
  42. adakah grab tahu jika kita daftar utk mycar?

    BalasPadam
  43. Buat masa ni grab tak beri perhatian kepafa mycar sbb grab sgt besar.

    BalasPadam
  44. Salam tuan saya daftar tapi still xleh online
    Boleh x tuan check.. .No 01157608664

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin daftar belum siap, pm admin 0192055657

      Padam
  45. nak tanya boss, kalau sekarang register, nak bayar RM40 tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. daftar bila2 pun tetap kena bayar rm40 utk pengaktifan.

      Padam
  46. kalau kereta viva tahun 2011 boleh daftar ke jadi driver??

    BalasPadam
    Balasan
    1. untuk mycar, viva min 2010 masih layak. jadi viva 2011 layak.

      Padam
    2. kalau saya kat Sabah, boleh tak daftar guna company Name "Arman Subang Jaya"?

      Padam
    3. Boleh, seluruh malaysia boleh.

      Padam
  47. Tanpa Nama29 Jun, 2018

    Lesen P boleh ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf tuan, lesen P tak lepas.

      Padam
  48. Tuan, boleh semak akaun saya dah aktif ke belum, saya masukkan company arman subang jaya, no 0169174348

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berikan info:
      name
      ic number
      plate no
      fon no
      gambar resit bank ke 0192055657

      Padam
  49. tumpang tya tuan.. sy bru nk daftar driver mycar, adakah cara2 daftar nye mcm sblm ni (may).. blh tuan terang kan lbh lanjut cara2 pendaftaran driver mycar? tq tuan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. DAFTAR PEMANDU MYCAR

      📂 Dokumen
      Gambar - ic, lesen, dan cover note insuran.

      📌 Langkah 1

      1. Klik https://mycar.net.my

      2. Klik "DRIVER"

      3. Klik "become driver"

      4. Isikan info (untuk company name, pilih Arman Subang Jaya ( jika anda tak pilih nama ni, saya tak boleh nak semak permohonan anda )

      5. Isikan info kereta

      6. Upload document (IC, LICENSE DAN COVERNOTE JE)

      📌 Langkah 2.

      1. Masukkan duit (sekali sahaja utk pengaktifan) rm40 ke akaun bank Platform Apps Sdn. Bhd :

      Bank Islam: 1231-9010-0039-60

      2. Tulis no plate dan nama anda di resit

      3. Whatsapp resit ke:

      wasap.my/60192055657/Activation

      Berikan info:
      name
      plate no
      gambar resit bank

      📌 Sementara tu, tuan dijemput ke:

      Group 1: https://www.facebook.com/groups/mycarmalaysia/

      Group 2: https://www.facebook.com/groups/1133086493408483/

      Tip power: https://www.facebook.com/TipsUberGrab/

      Tips Mycar: https://www.facebook.com/MyCarMalaysia/

      Group wasap: https://chat.whatsapp.com/KRlJLbGSDL0KbOWgkx1612
      SILA SHARE, SILA COPY PASTE, SILA FORWARD

      Padam
  50. Saya sd daftar dan sd lebih 24j

    BalasPadam
    Balasan
    1. semua yang bagi resit kat saya sudah aktif

      Padam
  51. Tanpa Nama10 Julai, 2018

    Assalamualaikum tuan...
    selepas bank in, berapa lama boleh operasi?
    Dalam 24jam?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya tuan, kadang2 lebih sikit.

      Padam
    2. kadang2 sejam dah aktif

      Padam
  52. Tanpa Nama15 Julai, 2018

    Persona 2009 utk mycar boleh ker?

    BalasPadam
  53. Salam tuan, kalau tersilap enter no.fon mcm mna kita nk amend blik

    BalasPadam
    Balasan
    1. bila masa tersilap tuh? masa daftar ke? wasap 0192055657

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2018

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk