Home » , » Cara tukar bandar lokasi memandu Uber

Cara tukar bandar lokasi memandu Uber

Cara tambah lokasi memandu Uber. Kadang-kadang kita balik kampung dan masih mahu menambah pendapatan dengan menjadi pemandu Uber. Tetapi masalahnya semasa daftar akaun uber dulu, kita pilih Kuala Lumpur sebagai lokasi untuk memandu. Kalau kita online app uber driver memang tak dapat sebab kita daftar di untuk memandu di Kuala Lumpur ( contohnya ). Jadi bagaimana cara kita untuk mengubah atau menambah lokasi untuk memandu kereta Uber ni?

Untuk pengetahuan korang semua, jika semasa daftar sebagai driver uber ni korang letakkan bandar Kuala Lumpur, korang tak dapat memandu uber semasa di JB. Dan begitulah sebaliknya. Korang hanya di bernarkan memandu uber di KL sahaja. Untuk menukar lokasi ni sudah tentulah anda telah mendaftar sebagai pemandu Uber sama ada secara online atau tidak. 


Jadi, post ini adalah perkongsian bagaiman nak tukar lokasi bandar memandu untuk pemandu uber.

Cara tukar bandar lokasi memandu Uber


Caranya senang sahaja, korang boleh apply melalui app uber driver sahaja. Untuk menukar bandar lokasi memandu uber korang, korang boleh ikuti langkah-langkah seperti di bawah:

1. Klik ' Account '



2. Klik ' Account Settings '



3. Klik ' I want to drive in new city '



4. Masukkan bandar di mana korang nak memandu kereta Uber.


Mudah saja nak tukar lokasi bandar memandu kereta Uber ni. Cuba korang gunakan cara yang mudah ni jika perlu ya. Ada apa-apa soalan atau keliru, korang boleh letak kat komen. Slamat menguber.



Terima kasih kerana membaca Cara tukar bandar lokasi memandu Uber.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



8 komen:

  1. Ni untuk tukar je ke.kalau tambah sama juga ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan boleh rujuk post di sini http://ubergrabcar.blogspot.my/2016/12/cara-tukar-lokasi-bandar-memandu-uber-grab.html

      Padam
  2. kalu dh tukar.. trus permanent ke boss.. sbb ada baca yg boss tulis.. klu dh tukar.. dh x bleh balik tmpt lama

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya tuan. Kalau nak 2 tempat, daftar br guna email baru

      Padam
  3. tuan arman, jika dah pickup rider and tetiba rider tukar lokasi drop off, mcm mana nak buat???

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia mesti tanya tuan dulu setuju ke tidak utk tukar lokasi.

      Padam
    2. Jika pemandu setuju, rider kena request semula ke???

      Padam
    3. itulah cara yang betul.

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk