Home » , » Daftar pemandu Uber

Daftar pemandu Uber

Untuk daftar pemandu Uber tak lah susah mana pun. Cuma anda kena tahu caranya sahaja. Masalah utama ialah sangkut kat dokumen yang di namakan cover note insuran. Anda semak contoh cover note insuran yang diterima Uber untuk daftar pemandu Uber di Malaysia ni.

Update Jun 2018: Uber telah bergabung dengan Grab dengan menggunakan nama Grab. Jadi pendaftaran sebagai pemandu Uber telah di tukar ke daftar pemandu grab.

Seperti dahulu juga, dokumen yang diperlukan untuk daftar pemandu Uber ialah gambar depan ic, gambar depan lesen, cover note insuran dan gambar profile anda. Itu sahaja. Anda tak perlu tulis atau key in banyak-banyak info seperti anda daftar pemandu grab.

Uber lebih mudah dan cepat untuk daftar tetapi proses pendaftaran memakan masa max 3 hari sebab  uber perlu semak rekod dengan agensi kerajaan sebelum akaun di luluskan.


Daftar pemandu Uber


Jika anda masih mengalami masalah dengan pendaftaran pemandu uber, anda boleh semak dengan customer service uber. mereka boleh membantu anda dengan cepat kerana mereka boleh semak app anda dari jauh.

Daftar pemandu Uber malaysia


Cara untuk daftar pemandu Uber secara ringkas :


1. Sediakan gambar dokumen yang diperlukan - ic, lesen, cove rnote insuran dan gambar profile

2. Klik link di bawah untuk daftar pemandu Uber
[+] Daftar pemandu Uber

3. Selepas sehari, semak dengan customer servise uber tentang permohonan daftar pemandu Uber anda.

Chat dengan customer services Uber ( Isnin - Sabtu, 10 pagi ke 6 petang sahaja ) : http://t.uber.com/klchat

Itu sahaja. Jika lulus, uber akan sama/call anda. Anda boleh mula sebagai pemadandu Uber kerana aplikasi Uber tak perlu top up.

Potensi income, rm1000 - rm200o seminggu. Anda mesti cuba daftar pemandu Uber sebab pendaftaran uber adalah percuma.




« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



4 komen:

  1. Dah lama tak bawak uber...:)

    BalasPadam
  2. Adakah ada entri mengenai 'Mula Memandu Uber' di blog ini, Tuan?

    Sebenarnya saya sudah boleh online di apps Uber Driver tetapi saya tidak tahu langkah seterusnya. Saya tidak pasti samada perlu daftar di mana-mana lagi atau terus online dan mengambil penumpang?

    Bagaimana dengan 25% yang akan diambil oleh Uber? Adakah perlu topup di mana-mana ya? Sebabnya sebelum ini saya naik Uber, saya bayar dengan tunai sahaja.

    Terima kasih Tuan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok tuan, saya boleh kongsikan info2 yg berguna setelah akaun uber tuan lulus, no hal sama2 kita.

      AKAUN UBER TUAN
      ---------
      1.Sila join Group whatsapp : HANYA UTK DRIVER YG SY DAFTARKAN SAHAJA.

      2.Download UBER partner app :
      IOS - http://t.uber.com/ios
      Android - http://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab.driver&hl=en

      3.Partners website :
      http://partners.uber.com
      (Change your password here)

      4.Masukkan no akaun bank http://vault.uber.com

      5.Semak status, chat dengan cs Uber:
      Monday - Friday, 10am - 5pm
      Saturday, 10am - 5pm

      http://t.uber.com/klchat
      1800818459 / 0384081010
      6.Cara guna app:
      http://t.uber.com/upmanual
      http://youtu.be/GWX9UoJbbJw

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2018

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk