Home » , » Daftar Grabcar Grabtaxi online di Malaysia

Daftar Grabcar Grabtaxi online di Malaysia

Daftar Grabcar Grabtaxi online di Malaysia. Untuk daftar sebagai pemandu Grabcar Grabtaxi di Malaysia sangat mudah. Hanya ada 3 langkah sahaja, anda boleh buat sendiri secara online. Mungkin anda terjumpa blog mengenai grabcar ini dan ini memang yang anda cari iaitu cara daftar pemandu grabcar secara online kan.

Adakah grabcar lebih baik daripada uber kepada pemandu? Anda kena bandingkan sendiri dengan mendaftar juga sebagai pemandu uber. Online dua-dua app serentak, mana-mana yang dapat ping dulu, anda ambil. Tetapi memerlukan 2 smartphone sebab nanti kalau online dua-dua serentak, smartphone jadi slow.

Walau apa pun, jom daftar dulu sebagai pemandu grabcar.

Daftar Grabcar Grabtaxi online di Malaysia


3 langkah mudah daftar sebagai pemandu grabcar telah di simpulkan di dalam rajah di  bawah. Senang sahaja nampaknya tetapi ingat anda juga kena ambil training atau kuiz secara online jika tidak mahu pergi ke hq grabcar.

my taxi app malaysia

Senang sahaja, anda boleh buat sendiri. Anda boleh mulakan dengan signup di link di bawah ini:

link untuk daftar sebagai pemandu grabcar

Ikut sahaja apa yang di arahkan dan isikan maklumat yang diperlukan dengan tepat. Cuma satu sahaja saya minta untuk anda tolong menolong. Anda masukkan nama " Araman " sebagai referral seperti dalam gambar di bawah.

Updated 14/02/2017

driver grab registration



Mudah je nak daftar sebagai pemandu grabcar secara online. Anda boleh mulakan hari ini juga.



Terima kasih kerana membaca Daftar Grabcar Grabtaxi online di Malaysia.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



38 komen:

  1. Pakai iphone x boleh ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat masa ni, tak boleh tuan. App belum boleh guna kat iphone.

      Padam
  2. Balasan
    1. setahu saya, boleh tuan. Tuan boleh cuba mohon ikut panduan di atas. senang sahaja.

      Good luck tuan.

      Padam
    2. Maaf tuan, lesen P tak boleh.

      Padam
  3. kereta viva boleh tak ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tuan. MInyak lagi jimat, tuan lagi banyak untung.

      Bleh teruskan mendaftar.

      Padam
    2. Untuk daftar grab, nanti saya confrimkan. Tetapi untuk jadi pemandu uber, boleh guna kereta viva. Panduan untuk daftar ada di sini:

      http://ubergrabcar.blogspot.my/2016/06/hari-pertama-sebagai-pemandu-uber.html

      Padam
  4. salam tuan betulkah lesen p boleh memdaftar?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan boleh cuba daftar dulu. Saya rasa boleh lah lesen P mendaftar uber.

      Padam
  5. Adakah driver grab hanya untuk warganegara?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setahu saya di Malaysia hanya untuk warganegara Malaysia.

      Tuan boleh semak dengan office grab di 1300 805 858.

      Padam
  6. kalau memandu uber mana lebih menguntungkn memandu xl atau x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada beberapa situasi perli di kaji tuan,
      1. x senang dapat rider berbanding xl
      2. tambah xl lebih tinggi dari x
      3. xl jarang2 org request kecuali jika mereka ramai dan beg besar2 spt di hotel dan airport
      4. saya cadangkan, tuan gunakan kereta yg masuk dua-dua kategori iaitu alza, exora dan avanza.

      Padam
  7. Klau kereta lebih 6 tahun mcm mana? Boleh register tak grab?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tuan. teruskan pendaftaran dgn pendaftaran. Ikuti step by step spt post ini.

      Padam
  8. knp saya register smpai skrg xdpt email dr grab..dah seminggu saya tggu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau iphone kena guna gmail. Kalau android kena guna email yg samadgn playstore.

      Padam
  9. knp saya register smpai skrg xdpt email dr grab..dah seminggu saya tggu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau iphone kena guna gmail. Kalau android kena guna email yg samadgn playstore.

      Padam
  10. Salam..boleh tak register uber dan grabcar menggunakan no tel dan email yang sama??

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh saja tuan. Whatsapp saya utk daftar grab atau uber 019 205 5657.

      Padam
  11. Kereta Myvi 2008 boleh buat Grab tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tuan, tetapi kena bwk kereta utk inspection kat kiosk Grab. Simple je inspection dia, bukan mcm puspakom.

      Padam
  12. encik arman sekiranya saya nak buat inspection kena call kiosk grab atau boleh bawa terus kereta ke sana.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan boleh bawa kereta terus ke sana. Kalau takde orang yang q, diorng terus tgk kereta tuan, ambil2 gambar dandiorang akan isi borang inspection. Diorang akan bagi kat tuan borang inspection tu.

      Padam
  13. boleh tak daftar dulu sebelum inspection??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau minta saya daftarkan, tak boleh sebab masa daftar saya kena hantar sekali borang inspection. Kalau takde tak lepas nak hantar.

      Padam
  14. Sy chck di bahagian senarai kereta yg dibenarkan utk grab...x nampak pun model proton persona...boleh ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tuan. Tumpukan pada kerata yg tak boleh, selain dari boleh tuan.

      Padam
  15. Saya NAK Tanya, taxi persona boleh tak? Reality Baru.. Tahun 2015 bawak keluar teksi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, tuan kena berurusan dengan ofis grab

      Padam
  16. sy duduk di port dickson...mcm mane sy nk rsgister

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  18. pemandu teksi @ kereta sewa boleh daftar tak kat sebagai grabtaxi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tuan. Sila hubungi grab hq.

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk