Home » , » Cara top up app Grab Driver guna epay

Cara top up app Grab Driver guna epay

Kali ni ubergrabcar nak berkongsi pula Cara top up app Grab Driver guna epay. Terdapat banyak cara nak top up app Grab driver dan salah satu caranya ialah secara online iaitu melalui epay. Epay ni memudahkan pemandu / driver grab kerana kita tak perlu untuk keluar rumah. Dalam rumah atau dalam kereta pun pun boleh top up akaun app grab driver. Untuk pengetahuan tuan, app uber driver tak perlu top up seperti app grab driver. Pastikan tuan ada akaun pemandu grab supaya tuan boleh siapkan panduan topup grab yang ubergrabcar kongsikan.

Kenapa perlu top up app grab driver untuk pemandu ni? Setiap kali trip, grab akan ambil 20% daripada tambang yang driver grab terima. Jika bayaran dari rider grab adalah melalui tunai, macam mana grab nak ambil 20%? Melalui top up app grab ini lah cara. Katakan, satu trip harga rm10. Rider bayar tunai kepada driver. Semua rm10 driver akan ambil. Bahagian grab sebanyak 20% dari rm10-rm2 akan di ambil dari top up grab ini. Kadar bayaran kereta grab telah ubergrabcar kongsikan sebelum ni.

Cara top up app Grab Driver guna epay


1. Klik top up aplikasi grab driver dan kemudian klik ' REGISTER'



2. Masukkan info yang diperlukan






3. Klik 'BUY/PAY'



4. Search ' grab '



5. Pilih nilai top up grab yang tuan nak


epay beli top up grab


6. Ikuti seperti gambar di bawah



7. Pilih cara bayaran, contoh saya bagi adalah 'Direct Debit'




8. Pilih portal bayaran tuan.




9. Ini contoh untuk MBB




10. Login ke bank pilihan tuan




11. Pilih akaun no. tuan.




12. Tekan 'Request for TAC'. Semak telefon kerana no TAC akan di hantar ke telefon. Masukkan no TAC yang di hantar.




13. Semak status pembelian top up grab melalui epay




14. Kat mana nak dapat no pin top up grab? Tuan kena buka email tuan. Cari email dari epay untuk dapatkan pin top  up grab seperti di bawah.



15. No pin top up grab dah dapat. Sekarang tuan buka app grab driver. CARA TOPUP GRAB GUNA PIN -  Tekan 3 baris atas sblh kiri app -grabpay wallet -credits -top up with pin -masukkan no topup ( seperti gambar di bawah) -confirm.




OK tak, Boleh ikut tak cara top up grab driver guna epay ni kemudian masukkan no pin top op di app grab driver. Mudah je sebenarnya. Selain itu tuan boleh dapatkan no pin top up grab di petronas atau 7 eleven. Selamat mencuba tuan.



Terima kasih kerana membaca Cara top up app Grab Driver guna epay.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



0 komen:

Catat Ulasan

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk