Cara daftar dan verify akaun pemandu Dacsee Malaysia


Ramai driver uber dab grab telah mendaftar dengan dacsee semasa pelancaran Dacsee tempoh hari tetapi itu hanyalah pra daftar sahaja kerana belum ada dokumen yang boleh di upload untuk proses pengesahan / verification akaun pemandu Dacsee ( Dacsee driver account ). Dacsee telah maju setapak lagi kerana telah membolehkan pemandu untuk melakukan proses pengesahan dokumen / document verification  di mana pemandu di kehendakki upload dokumen untuk mendaftar sebagai pemandu dacsee di Malaysia. Oh ya, kelebihan sebagai pemandu Dacsee telah kami kongsikan.



Cara mudah daftar dan verify akaun pemandu Dacsee Malaysia ingin kami kongsikan kepada pemandu grab dan uber malah pemandu baru supaya anda semua tak daftar sebagai dacsee driver separuh jalan sahaja. Proses pendaftaran pemandu Dacsee / Dacsee driver registration ini, boleh di lakukan secara online secara percuma sahaja.

Cara daftar / verify akaun pemandu Dacsee Malaysia


Untuk daftar sebagai pemandu dacsee secara online, dokumen-dokumen berikut diperlukan:

gambar selfie
gambar depan lesen memandu
gambar cover note insuran

Sila sediakan gambar-gambar untuk daftar sebagai pemandu dacsee ini sebelum anda teruskan dengan langkah seterusnya.

Langkah 1. Daftar sebagai pemandu Dacsee ( Dacsee driver registration )


Siapkan pra daftar kat situ. Kalau sebelum ni dah buat pra daftar tu, terus ke step 2.


Langkah 2. Buka google.com dan clear history dulu ye ( seperti gambar di bawah )



Langkah 3. Klik dacsee.com atau tulis kat ruangan url google dacsee.com seperti gambar bawah:



Langkah 4. Tekan 3 lines



Langkah 5. Tekan login



Langkah 6. Masukkan country ( negara ) dan mobile. PERHATIAN, masuk masukkan no phone tak perlu masukkan no '0' depan no telefon tu.



Langkah 7. Masukkan pasword



Langkah 8. Klik ' driver verification '



Langkah 9. Isikan maklumat. Pada step ini, pastikan anda telah ada dokumen yang diperlukan untuk daftar pemandu Dacsee.



Langkah 10. Proses upload dokumen untuk verification selesai.



Selepas tu, anda tunggu sahaja proses selanjutkan daripada Dacsee. 

Dacsee Support

Anda di galakkan join group facebook dan whatsapp untuk mendapat bantuan, tip dan panduan mengenai Dacsee serta bertemu komuniti driver Dacsee seluruh Malaysia.

Oh ya, sebelum terlupa kami nak ingatkan bahawa kerajaan mewajibkan pemandu ehailing dacsee untuk tampal sticker ehailing Dacsee di cermin depan dan cermin belakang kereta ketika online aplikasi Dacsee.

Group Facebook |

Group whatsapp |


Di harap anda telah mendapat info yang secukupnya untuk menjadi pemandu Dacsee di seluruh Malaysia.


Ulasan

Ramai suka baca tip di bawah:

Daftar pemandu Mycar percuma online 2020

Lesen PSV Grab - Medikal, JPJ dan Puspakom

Cover note insuran ( the schedule / jadual ) untuk daftar uber dan grabcar