Home » , » Tip untuk pemandu baru uber

Tip untuk pemandu baru uber

Tip untuk pemandu baru uber. Ok kalau korang ialah pemandu baru uber, korang kena tahu sikit tip sebagai pemandu baru uber supaya korang boleh bagi servis terbaik 5 bintang untuk pelanggan uber korang. Rider uber ni biasanya kali pertama kita jumpa, kitat ak kenal pun siapa kan. Mungkin ada yg rasa segan dan sebagainya.

Ok, ini dia tip untuk pemandu baru uber:

1. tolong buka pintu ke tak
kalau korang tolong buka pintu untuk rider uber, lagi baik la berbanding dengan tak bukakan pintu. Tak buka pun tak apa sebab rata-rata rider uber akan buka pintu kereta sendiri sebab mereka biasanya akan duduk di seat belakang sahaja. Jarang yang duduk depan sebelah driver uber.

pemandu uber


2. terus unlock pintu
bila sampai ke destinasi rider, sebagai pemandu uber kita kena terus unlock pintu. Sebab rider ni bila dah sampai ke lokasi, dia akan terus buka pintu, tambah-tambah yang bayar guna kredit kad. Kalau naik ramai-ramai dan bayar cash, sorang sahaja tukang bayar yang paling lambat turun. Yang lain terus nak buka pintu untuk turun.

3. berikan salam dan senyuman
ini penting juga sebagai softskill. Berikan salam kepada yang muslim dan senyuman sekali. Kadang-kadang di kala ambil rider, sebagai pemandu uber kita sibuk dok tekan menu-menu kat app uber partber tuh, lupa nak berikan semua itu.

4. google maps ke waze
ikut mana yang korang biasa guna. Mana-mana pun ok sepanjang pengalaman kami sebagai pemandu uber ni.

Itu sahaja tip untuk pemandu baru uber untuk kali ini. Selamat memandu.


Terima kasih kerana membaca Tip untuk pemandu baru uber.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



3 komen:

  1. 2 simple tips I always said to new uber
    1. Online only when you ready to drive
    2. Accept all request

    BalasPadam
  2. 2 simple tips I always said to new uber
    1. Online only when you ready to drive
    2. Accept all request

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terbaik ni tips tuan ni. Jangan tamak.

      Padam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk