Home » , » Daftar Pemandu Airsia Ride - Driver Rank ( 3 level Driver Air Asia Ride )

Daftar Pemandu Airsia Ride - Driver Rank ( 3 level Driver Air Asia Ride )

Sejak Airasia melancarkan ehailing Airasia ride app, ramai driver yang daftar aira asia ride e hailing hingga driver yang register airasia ride ni terpaksa menunggu giiliran untuk di aktifkan registration app airasia mereka. Lagipun, airasia ingin supaya bilangan driver dengan penumpang mencukupi ( tak terlalu ramai driver jika penumpang tak ramai ). Bilangan driver airasia yang aktif akan di banyakkan selaras dengan peningkatan penumpang yang menggunakan airasia superapp.

Banyak kelebihan airasia ride ni kepada driver. Antaranya komisen hanya 15% sahaja, tiada penalti di kenakan jika tidak ambil job dan ada insentif mingguan untuk driver yang layak.

3 Ranking Driver Airasia Ride

Airasia driver app ada 3 level pemendu mengikut komitmen masing-masing. Lagi tinggi komitmen ( banyak ambil job ) lagi tinggi level driver airasia tersebut. Ini adil untuk driver supaya menghargai driver yangs etia dengan airasia ehailing ni.
1. Captain

Ini level paling tinggi sebagai driver airasia ride ni dimana driver captain ni syaratnya kena buat job melebihi 400 job sebulan ( seminggu 100 job ). Ini boleh di capai  jika mereka hanya memandu ehailing airasia ride sahaja kerana masa telah digunakan.

Driver airasia level ini juga mesti mempunyai purata mengambil job melebihi 90% ( dalam 100 job, hanya max 10 job boleh di abaikan ).

Rating pemandu pula mesti melebihi 4.90 ( rating ini diberikan oleh penumpang ).

2. First Office

First Office driver airasia ride ni syaratnya lebih rendah. Purata trip bulanan ialah 200. Jika permohonan register driver app airasia ride diaktifkan, anda akan dimasukkan ke level ni.

3. Cadet

Ini level paling rendah. Purata trip bulanan ialah 60 sahaja.

Airasia Ride Support

Bagimana hendak daftar sebagai driver app airasia ride ni?

Mudah sahaja. Proses pendaftaran sedang berjalan dan driver akan di update melalui facebook dan whatsapp group.

Airasia Ride FB

Untuk group whatsapp pula, boleh ke:

Airasia Ride whatsapp

Tunggu info terkini di dua saluran ini.
Terima kasih kerana membaca Daftar Pemandu Airsia Ride - Driver Rank ( 3 level Driver Air Asia Ride ).

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan0 komen:

Catat Ulasan